ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ

ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΠΑΣΚΕ ΕΛΤΑ

ΤΑΧΥΔΡΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ & Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ               

                                       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ              Ιανουάριος 2016

Συναδέλφισσες-φοι

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. ο Πρόεδρος του Σωματείου στην εισήγησή του έθεσε (όλως αιφνιδίως) θέμα αγοράς μπουφάν ως δώρο για τους ενεργούς και μόνο συναδέλφους Ταχυδρόμους, εκτιμώμενης κατά τον ίδιον, συνολικής δαπάνης ύψους περίπου 15.000 ευρώ, χωρίς το θέμα να είναι στην ημερήσια διάταξη όπως προβλέπεται στο άρθρο 13 του καταστατικού.

Η ουσία είναι ότι γιά μιά τόσο μεγάλη δαπάνη η πρότασή του δεν συνοδεύτηκε από συγκεκριμένες προσφορές, ως όφειλε, έτσι ώστε η διαδικασία της λήψης απόφασης να είναι και διαφανής και αδιαμφισβήτητη!!!

Με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς καν το θέμα να τεθεί σε ψηφοφορία, προχώρησαν στη λήψη απόφασης πλειοψηφικά (ΔΑΚ-ΔΑΚΕ) μη λαμβάνοντας υπόψη τις ενστάσεις και διαμαρτυρίες που εκφράστηκαν, ΟΧΙ για την χορήγηση του συγκεκριμένου δώρου αλλά για την διαδικασία καθεαυτή και τη χρονική στιγμή επιλογής της.

Συνάδελφοι, δεν διαφωνούμε στη χορήγηση μέσων που βοηθούν στην ασφάλεια και προστασία των συναδέλφων. ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ με ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ και ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ διαδικασίες που παραμονές των εκλογών έχουν ως στόχο και μόνο την ψηφοθηρία και τον αποπροσανατολισμό από την ανυπαρξία τους και την ανικανότητά τους να αντιμετωπίσουν ουσιώδη ζητήμάτα της διανομής (π.χ. άδειες).

Όπως και να λαμβάνονται οι αποφάσεις, πλειοψηφικά ή ομόφωνα, αρμόδιο και υπεύθυνο για την υλοποίηση τους είναι το Προεδρείο και τα μέλη του Δ.Σ. συνεπικουρούμενα από τις επιτροπές γραφείων.

Εδώ παρακολουθήσαμε και παρακολουθούμε μιά διαδικασία όπου εκπρόσωποι της ΔΑΚ (ως άλλοι Μαυρογιαλούροι) γυρίζουν τα γραφεία και μοιράζουν μπουφάν παρακάμπτοντας την αρμοδιότητα που έχουν γι’ αυτό τα εκλεγμένα μέλη του Δ.Σ. και οι επιτροπές γραφείων!!!

Δεν γνωρίζουμε και γι΄αυτό δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε εάν έχουν γίνει μυστικές συναλλαγές πίσω από την ανάθεση αυτή.

Γνωρίζουμε όμως πως η όλη διαδικασία είναι διάτρητη και αδιαφανής και δίνει το δικαίωμα στον κάθε συνάδελφο να σκεφθεί όλα τα ενδεχόμενα.

Δεν μπορεί από τη μία να κάνουν κριτική, και καλά κάνουν, στη διοίκηση για αναθέσεις των 10 & 20 χιλ. ευρώ και οι ίδιοι να προχωρούν σε αναθέσεις χωρίς έγγραφες προσφορές με συμφωνίες του αέρα, με συγκεκριμένη εταιρεία αθλητικών ειδών. Μετά την πελαταγωγία προς τα δικηγορικά γραφεία, τώρα έγιναν και ντήλερ αθλητικής εταιρείας.

Καλούμε τον Πρόεδρο να καταθέσει στο επόμενο Δ.Σ. όλα τα παραστατικά, αν!!! υπάρχουν.

Οι συνάδελφοι δικαιούνται να γνωρίζουν πού και πως διαχειρίζονται κάποιοι τα χρήματά τους.

Πέρασαν ανεπιστρεπτί οι παλαιοκοματικές λογικές                                 του Μαυρογιαλούρου… του Γκρούεζα…και του Γκόρτσου !!!

                                           paske_logo

    ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΣΚΕ ΤΑΧΥΔΡΟΜΩΝ