Φωτογραφία προφίλ                                  ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΩΝ                                                              ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ                                              www. http://syndikatotaxydromon.blogspot.gr/

                                                                               Θεσσαλονίκη 23/11/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – φοι,

Η αποτυχία του οικονομικού προσανατολισμού της Κυβέρνησης, με την υπογραφή του 3ου μνημονίου, είναι μια από τα ίδια με τις προηγούμενες πολιτικές

.Εγκλωβισμένη και αυτή, σε διαχειριστικές και μόνο λογικές, με αστοχίες, παλινωδίες, με πολλά λόγια χωρίς ουσία, χωρίς ξεκάθαρο προσανατολισμό. Ρίχνει και αυτή τα βάρη στις πλάτες των εργαζόμενων, ως εύκολα υποζύγια, καλώντας τους να πληρώσουν μόνο αυτοί την κρίση, για την οποία δεν ευθύνονται.

Η διαβίωση των ανθρώπων καθημερινά να δυσκολεύεται, η δουλειά να έχει καταντήσει δουλεία και επαιτεία, με την φτώχεια και την ανεργία στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.

Ως πότε λοιπόν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι θα αντιμετωπίζονται ως παρίες και ως υπεύθυνοι για την κρίση;

Μια κρίση που ούτε την δημιούργησαν, αλλά ούτε ευθύνονται γι αυτήν.

Η χώρα είναι προφανές ότι βουλιάζει στο οικονομικό χάος και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στα ελλείμματα.

Δυστυχώς σ’ αυτή την πολύ – πολύ κρίσιμη περίοδο, έχουμε μια καινούργια Διοίκηση, που πελαγοδρομεί αμήχανη να προχωρήσει σε μια σειρά αλλαγών, που θα μπορούσαν, αν μη τι άλλο, να συμμαζέψουν στο μέτρο του δυνατού, τον Οργανισμό.

Αυτό ελπίζαμε, αυτό θέλαμε, αυτό θέλουμε.

Δυστυχώς, το αυτονόητο, δηλαδή το συμμάζεμα  και η περιστολή των δαπανών, η ανάπτυξη, ο εκσυγχρονισμός, οι στρατηγικές συμμαχίες, η αξιοποίηση του στελεχιακού προσωπικού του Οργανισμού, φαίνετε πως είναι άγνωστες έννοιες.

Φροντίζουν όμως να λειτουργούν μεροληπτικά, υπέρ ημετέρων και το αθάνατο ρουσφέτι να πηγαίνει σύννεφο.

Ξέρουν  πολύ καλά να τάζουν θέσεις, να δίνουν υποσχέσεις και να βολεύουν κολλητούς και ημέτερους.

Παλιές πρακτικές, παλιές θεωρίες, παλιές πράξεις του παλαιού κατεστημένου, τις αγκαλιάζουν, παρόλο που στο παρελθόν είχαν τόσο σκληρά αποδοκιμαστεί.

Συγκεκριμένα, ας μας εξηγήσουν, πως είναι δυνατόν να μετακινούνται συνάδελφοι με μια και μόνο υπογραφή Διευθύνοντα Συμβούλου,  χωρίς καμία διαδικασία επιλογής.

Πως είναι δυνατόν, όλοι οι σύλλογοι να έχουν ελλείψεις προσωπικού και μόνο  σύλλογος που πρόσκειται φιλικά προς την Διοίκηση, να έχει επιπλέον συναδέλφους;

Έτσι, Κύριοι της Διοίκησης, δεν δίνετε λύση στα προβλήματα, γίνεστε οι ίδιοι το πρόβλημα.

Μας οδηγείτε  στην υποβάθμιση της εργασιακής μας ζωής, στην συρρίκνωση του Οργανισμού, στην καταστροφή.

Σας μιλάμε και δεν μας ακούτε, γιατί δεν θέλετε να ακούσετε.

Τα Σωματεία έχουν και προτάσεις, έχουν και αρχές λειτουργίας και κυρίως έχουν αυτό που προφανώς δεν έχετε αποκτήσει ακόμη εσείς, ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ.

Έχετε  στα χέρια σας, ως νέα Διοίκηση, έναν Οργανισμό με 180 χρόνια και πλέον, προσφοράς στην Ελληνική κοινωνία, με τεράστιες επιχειρησιακές προοπτικές και δυστυχώς τον οδηγείτε  στην μιζέρια και τον αφανισμό.

Ο Οργανισμός αιμορραγεί χάνονται πελάτες και συμβόλαια χιλιάδων ευρώ είναι στον αέρα.

Κλείσατε πολλά ταχυδρομικά γραφεία της χώρας κατά τις απογευματινές ώρες. Γιατί;

Καθυστερείτε την ενσωμάτωση των Ταχυμεταφορών. Γιατί;

Επιτέλους, αποφασίστε να διοικήσετε, φτιάξτε ένα Επιχειρησιακό Σχέδιο και καλέστε θεσμικά τους εργαζόμενους για διαβούλευση και όχι μεμονωμένες εκβιαστικές κινήσεις.

Οι εργαζόμενοι δεν είναι εχθροί σας. Η Δημοκρατία, ο διάλογος, η αλληλεγγύη, είναι χρόνια γνωρίσματα στην Ταχυδρομική κοινωνία.

Βγείτε από την λήθη και διοικήστε όπως αρμόζει και αξίζει αυτόν τον Οργανισμό, βάση των κανόνων λειτουργίας που διέπουν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και ο Γ.Κ.Π.

Πάρτε πρωτοβουλίες για την αναπτυξιακή προοπτική του Οργανισμού, που τα αποτελέσματα θα αξιολογούνται συνέχεια. Δημιουργήστε θεσμικό πλαίσιο, που να ρυθμίζει τις υφιστάμενες εκκρεμότητες με την Πολιτεία.

Θέλουμε, τέλος, να ξέρετε πως οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πολύ καλά πώς να υπερασπιστούμε έναν Οργανισμό, που με την δική μας συμμετοχή, παρ’ ότι ιδρώσαμε, κουραστήκαμε, πληγωθήκαμε, καταφέραμε όμως μέσα σε αυτή την κρίση ,να τον κρατήσουμε όρθιο.

Είμαστε εδώ ενωμένοι και αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε παλινωδίες, πισωγυρίσματα και αστοχίες.


         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ           
ΒΑΒΙΤΣΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                     ΤΖΕΛΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :

  1. Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΛΤΑ
  2. Πρόεδρο Δ.Σ. ΕΛΤΑ
  3. Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης
  4. Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών