ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

                                                                                                                                                                                                                                     09/01/2017

Κύριε Σύμβουλε

Το τελευταίο διάστημα μπροστά στα αδιέξοδα και τα προβλήματα που ταλανίζουν τον οργανισμό, το Σωματείο μας για ακόμη μια φορά επέδειξε υπεύθυνη στάση. Και στο πρόγραμμα αδειών συμβάλλαμε να ολοκληρωθεί παρά τα κενά που υπάρχουν.

Στη Θεσσαλία υπάρχει ανισοκατανομή στο προσωπικό. Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση που από τότε που ανέλαβε επιδόθηκε αποκλειστικά και μόνο σε ρουσφετολογικές μεταθέσεις και αποσπάσεις.

Δυστυχώς μόνο τα ζητήματα προσωπικού μονοπωλούν το ενδιαφέρον της Διοίκησης.

Χωρίζοντας τους εργαζόμενους σε πατρίκιους και πληβείους διαταράσσει την εργασιακή ειρήνη, αποδυναμώνει τις μονάδες παραγωγής, ζημιώνει τον οργανισμό και πλήττει το ηθικό και την αξιοπρέπεια των συναδέλφων.

Έγιναν μεταθέσεις, αποσπάσεις σε νομούς και ταχυδρομικά γραφεία που δεν υπήρχαν πραγματικές ανάγκες.

Από τα κεντρικά καταστήματα των νομών με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας, το κατάστημα στη Λάρισα δεν έκλεισε ποτέ και στο Βόλο ξαναλειτούργησε. Σ’ αυτές τις δυο πόλεις οι συνάδελφοι καθημερινά υπερβάλλουν τους εαυτούς τους για να συμβεί αυτό. Ενώ στους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας όπου έγιναν πολλές μεταθέσεις και αποσπάσεις, όχι εκεί που υπάρχουν πραγματικές ανάγκες, τα κεντρικά καταστήματα δεν λειτουργούν το απόγευμα.

Οι πολίτες είναι δυσαρεστημένοι που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έχουν θίξει το πρόβλημα επανειλημμένα και τα ΕΛΤΑ εισπράττουν αρνητικά σχόλια.

Προκηρύσσονται διαγωνισμοί για προσλήψεις ΕΣ/ΟΧ χωρίς κανένα προγραμματισμό, αλλά με γνώμονα πώς θα εξυπηρετήσουμε τους ημέτερους.

  Δεν ανανεώθηκε η απόσπαση, από τις Ταχυμεταφορές, συναδέλφου που εδώ και δυο χρόνια εκτελούσε αστική διανομή στη Μ.Δ. Λάρισας. Η μοναδική απόσπαση σε όλη την Ελλάδα που δεν ανανεώθηκε. Ζητάμε ο συνάδελφος να παραμείνει διότι καλύπτει πάγιες ανάγκες και τα κενά είναι 4 αυτή τη στιγμή στη Μ. Δ. Λάρισας.

  Τη στιγμή που διακυβεύεται η ύπαρξη του ΕΛΤΑ και υπάρχει διάχυτος προβληματισμός στους εργαζόμενους για την επόμενη μέρα, είδαμε πρόσφατα την καταγγελία και το επιλεκτικό ενδιαφέρον συνδικαλιστικής παράταξης για τη στελέχωση αγροτικού δρομολογίου στο Ταχ Κατάστημα Καλαμπάκας, που είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Προϊσταμένου, προφανώς γιατί θεωρεί βέβαιο ότι και αυτό θα ενταχθεί στην ρουσφετολογική εξυπηρέτηση ημετέρων.

Κύριοι της διοίκησης σταματήστε τις πρακτικές που υπονομεύουν το έργο, τη λειτουργία, τη βιωσιμότητα του Ταχυδρομείου. Ασχοληθείτε επιτέλους με τα πραγματικά προβλήματα του Οργανισμού. Δώστε όραμα στους εργαζόμενους, βάλτε στόχους.

Μήνυμα αγωνίας για το μέλλον του Ταχυδρομείου έστειλαν οι συνάδελφοι    στις    19   Δεκεμβρίου    στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ. Κοιτάξτε το δάσος και αφήστε το δέντρο.

            Ο πρόεδρος                                            Ο γραμματέας

ΜΠΛΙΑΤΣΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ                         ΜΟΥΣΙΑΡΗΣ ΣΠΥΡΟΣ