Νέα διοίκηση ετοιμάζει το Υπερταμείο

Την παραίτηση του διοικητικού συμβουλίου των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ), και συγκεκριμένα της πρόεδρου, Ευφροσύνης Σταυράκη, και του διευθύνοντος συμβούλου, Ιωάννη Ζαρολιάγκη, ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας.

Στη γενική συνέλευση των Ελληνικών Ταχυδρομείων που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη αναμένεται να εγκριθούν οι αλλαγές στη διοίκηση του οργανισμού, που είναι αρμοδιότητα της ΕΕΣΥΠ, καθώς τα ΕΛΤΑ ως θυγατρική της εταιρεία, υπάγονται άμεσα σε αυτή.

Στη διοίκηση Ζαρολιάγκη- Σταυράκη χρεώνεται η ζημιογόνος πορεία των ΕΛΤΑ, η έλλειψη εκσυγχρονισμού και γενικότερα οι χαμηλές τους επιδόσεις σε μείωση δαπανών και αύξησης εσόδων, με χαρακτηριστικό το χαμηλό μερίδιο που έχει στις ταχυμεταφορές η ΕΛΤΑ Courier.

Σύμφωνα με ανθρώπους κοντά στην υπόθεση «τα πρόσωπα της νέας σύνθεσης του Δ.Σ. των ΕΛΤΑ θα πρέπει να έχουν συνδυαστικά τα κατάλληλα προσόντα και την επαγγελματική εμπειρία, καθώς θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μια σειρά από προκλήσεις με σκοπό τη διασφάλιση της βιωσιμότητας της εταιρείας και το μετασχηματισμό της σε ένα σύγχρονο οργανισμό, ικανό να ανταποκριθεί στο σημαντικό κοινωνικό του ρόλο αλλά και στις ραγδαίες εξελίξεις στην ταχυδρομική αγορά και ειδικά στις ταχυμεταφορές».