ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΛ.ΤΑ

Έδρα: Κ.Δ.Α-Λένορμαν

Τ.Κ. 10100

Α.Π: 8

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 15/11/2018

ΠΡΟΣ:

Κ.Υ ΕΛ.ΤΑ Α.Ε

Γραφείο Διευθύνοντος Συμβούλου ΕΛ.ΤΑ

Κον Ηλία Αθανασίου

Απελλού 1 Τ.Κ 10188 – Αθήνα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Κύριε Διευθύνοντα Σύμβουλε,

Ο οργανισμός μας όπως γνωρίζετε, βρίσκεται σήμερα στην πιο κρίσιμη και ασφυκτική οικονομική κατάσταση από της ιδρύσεως του.

Οι εργαζόμενοι διακατέχονται στο σύνολό τους από αισθήματα αβεβαιότητας και έντονης ανησυχίας, για την πορεία ενός οργανισμού με 190 χρόνια ιστορία.

Όπως επίσης γνωρίζετε οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Ασφάλειας , συνέβαλαν τα μέγιστα στην εξοικονόμηση πόρων προς όφελος του οργανισμού, όταν βάση σχεδιασμού – αναδιοργάνωσης , δόθηκαν εγκαταστάσεις και χρηματαποστολές σε ιδιωτικές εταιρείες SECURITY, εξοικονομώντας τουλάχιστον 1.000.000 € το χρόνο.

Το πιστοποιημένο από τον ΕΟΠΠΕΠ προσωπικό ασφάλειας ανέλαβε να φυλάσσει με απόλυτο επαγγελματισμό και επιτυχία, μόνο τις εγκαταστάσεις Στρατηγικής σημασίας του οργανισμού, ( κτίριο Κεντρικής Υπηρεσίας, Κ.Δ.Α, Κ.Χ.Α, Α.Κ.Δ.Α-Κρυονέρι, κτίριο Καισαριανής, Ταχυδρομικό και Φιλοτελικό Μουσείο ).

Κύριε Διευθύνοντα Σύμβουλε,

Είναι απορίας άξιο πως την ημέρα που η Π.Ο.Σ.Τ ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα σας για διάλογο για την περαιτέρω πορεία του οργανισμού, που οικονομικά αιμορραγεί, η Υπηρεσία Ασφάλειας – Ανασφάλειας, και ο αντίστοιχος προϊστάμενος της, Γενικός Διευθυντής Υποστηρικτικών λειτουργιών, προχωρούν αυθαίρετα επιβαρύνοντας με επιπλέον κόστος τον οργανισμό, αναθέτοντας έργο φύλαξης σε ιδιωτική εταιρεία, στη Στρατηγικής σημασίας εγκατάσταση του κτιρίου Διοίκησης, χωρίς αιτιολογία τη στιγμή που οι ανάγκες του προσωπικού μπορούν άνετα να καλυφθούν από το υπάρχον προσωπικό ασφάλειας. (Διαθέσιμοι 13 συνάδελφοι ένοπλοι από το Κ.Δ.Α, και 3 πιστοποιημένοι άοπλοι φύλακες από το Α.Κ.Δ.Α.- Κρυονέρι).

Το Σωματείο μας έγκαιρα είχε ενημερώσει την Υπηρεσία, και είχε βρει λύση για το συγκεκριμένο θέμα, (π.χ αντικατάσταση κανονικών αδειών ή REPO ), εκ τον ενόντων όπως γίνονταν μέχρι και σήμερα.

Όμως ώ του θαύματος δεν λάβαμε καμία απάντηση μέχρι σήμερα, με ένα μεγάλο Γιατί; Τους ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ:

Α) Ως πότε ο περιπλανώμενος θίασος της Υπηρεσίας Ασφάλειας – Ανασφάλειας θα εξακολουθήσει να αυθαιρετεί;

Β) Ο Γενικός Διευθυντής είναι ενημερωμένος για τις ενέργειες της Υπηρεσίας του, και γιατί επιλέγει την ένοχη σιωπή;

Γ) Ως πότε σε μία Υπηρεσία – Διεύθυνση του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής – Φιλοτελικό Μουσείο, θα παρέχει ο ΕΛ.ΤΑ υπηρεσίες φύλαξης, και ποιος επιβαρύνεται για το κόστος αυτό; ( 6 πιστοποιημένοι άοπλοι φύλακες του ΕΛ.ΤΑ ).

Κύριε Διευθύνοντα Σύμβουλε,

Τα ερωτήματα είναι προφανή, όπως και οι απαντήσεις.

Δώστε άμεσα λύση και εγκαλέστε τους αρμόδιους ( Υπηρεσία Ασφάλειας – Ανασφάλειας, και Γενικό Διευθυντή Υποστηρικτικών Λειτουργιών ).

Έσπειραν ανέμους, θα θερίσουν θύελλες.

Οι εργαζόμενοι με κόστος για άλλη μια φορά θα πάρουν την τύχη του Ταχυδρομείου στα χέρια τους.

Τις δουλειές μας και την αξιοπρέπεια μας δεν την παζαρεύουμε με κανέναν.

Με την Π.Ο.Σ.Τ αρωγό στους αγώνες μας , θα επανέλθουμε……….

Κοινοποίηση:

  1. Διεύθυνση Διοίκηση και Οργάνωσης

( Υπόψη Προέδρου Δ.Σ Κον Πολυχρόνη Γριβέα )

  1. Γενικό Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού.
  2. Γενικό Διευθυντή Υποστηρικτικών λειτουργιών.
  3. Υπηρεσία Ασφάλειας.
  4. Π.Ο.Σ.Τ.
  5. Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Γραφείο Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Κον Βασίλειο Μαγκλάρα. Φραγγούδη 11 και Αλεξάνδρου Πάντου Καλλιθέα Τ.Κ. 10163.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Αλέξανδρος Κωστόπουλος                          Μανώλης Χατζιδάκης