ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
Αθήνα 31 – 1 – 2019
Αρ. Πρωτ……36….

ΠΡΟΣ
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
κον ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Εξαντλώντας το διάλογο με όλους τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς και λόγω της δραματικής κατάστασης που αντιμετωπίζουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, ζητούμε να ορίσετε ημερομηνία συνάντησης με την Διαπαραταξιακή Επιτροπή Διαλόγου της Ομοσπονδίας μας, για τα θέματα που αφορούν το Ταχυδρομείο και τα οποία βάσει των τελευταίων εξελίξεων έχουν αποκτήσει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος.

Βασικός στόχος, για εμάς τους εργαζόμενους στα Ελληνικά Ταχυδρομεία, είναι η βιωσιμότητα και η ανάπτυξη των ΕΛΤΑ, μέσα από ένα σχέδιο συνολικής αναδιάρθρωσης του Οργανισμού.

Δυστυχώς όμως, αντί να προχωρήσει ένας σύγχρονος επιχειρησιακός σχεδιασμός προς αυτήν την κατεύθυνση, είμαστε αντιμέτωποι με ενέργειες και σενάρια που, με μαθηματική ακρίβεια, οδηγούν στην απομείωση της αξίας του Δημόσιου Ταχυδρομείου και τελικά στη συρρίκνωση και στη διάλυση του.

Για ενημέρωσή σας, η ατζέντα μας θα περιλαμβάνει τα παρακάτω θέματα:

– Το πρόβλημα της ρευστότητας, σε συνδυασμό με τις οφειλές του Δημοσίου και τις αποφάσεις που οδήγησαν τα ΕΛΤΑ στην απομείωση του Μετοχικού του Κεφαλαίου κατά 220 εκατ.ευρώ περίπου
– Τις Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ
– Την Καθολική Υπηρεσία
– Το δίκτυο του Οργανισμού
– Τα ΕΣΠΑ
– Τη χορήγηση στα ΕΛΤΑ τραπεζικής άδειας χρηματοοικονομικών εργασιών
– Την απόσυρση όλων των αντιαναπτυξικών προτάσεων, που οδηγούν την αρχαιότερη Δημόσια Υπηρεσία στον αφανισμό
– Τη στρατηγική για το ρόλο που θα έχουν τα ΕΛΤΑ στην Ελληνική κοινωνία, ως μοχλός ανάπτυξης της Περιφέρειας.

Οι εργαζόμενοι έχουμε θέσεις και προτάσεις και αγωνιζόμαστε διαχρονικά για τη βιωσιμότητα των ΕΛΤΑ και τη διασφάλιση των συμφερόντων του.

Θέση και αγωνία μας είναι να κρατήσουμε όρθιο αυτόν τον Δημόσιο Οργανισμό με το τεράστιο κοινωνικό έργο και την πολυεπίπεδη προσφορά του στην κοινωνία και τη χώρα.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών εκπροσωπώντας και εκφράζοντας όλους τους εργαζόμενους στο Ταχυδρομείο, έχει πάγια αρχή της, ότι τα προβλήματα μπορούν να βρουν τη λύση τους μέσα από το διάλογο και θεωρούμε ότι η παρέμβαση σας σε αυτό το ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο για το μέλλον των ΕΛΤΑ, είναι καθοριστική.

Προς αυτήν την κατεύθυνση ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκριση του αιτήματός μας.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Σ.Τ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ                        ΗΛΙΑΣ ΜΠΑΚΕΛΛΑΣ