Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε Την  Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 , παράλληλα με 16 Ευρωπαϊκές χώρες, θα διεξαχθεί, ΓΙΑ 11 η  Χρονιά ΣΤΟ Ζάππειο, ο αγώνας  Ελλάδα Η μάχη για τη θεραπεία  που αποτελεί πλέον ένα από τα πιο δημοφιλή αγώνες με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού, ενώ είναι η μεγαλύτερη αθλητική  εκδήλωση  με κοινωνικό σκοπό στην Ελλάδα συγκεντρώνοντας πάνω από 150.000 συμμετοχές.

Η  Ελλάδα για το Cur

Το Greece Race for the Cure® είναι αγώνας δρόμου 5K και περίπατος 2Κ που πραγματοποιείται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» σε ετήσια βάση, την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και με την έγκριση της αμερικανικής Οργάνωσης Susan G. Komen®.

Η ελληνική διοργάνωση είναι η  δεύτερη μεγαλύτερη μεταξύ των  140 διοργανώσεων που διεξάγονται  παγκοσμίως , με σκοπό την ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού, την προαγωγή της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης και την ενίσχυση των ασθενών.

Στο πλαίσιο της Ελλάδας Το Race for the Cure® πραγματοποιεί πολλές παράλληλες δράσεις για την προαγωγή της υγείας γενικότερα αλλά και την ανάδειξη της δύναμης των γυναικών που έχουν βιώσει τον καρκίνο του μαστού τόσο κατά την ημέρα της μάχης όσο και την προηγούμενη ημέρα του Σαββάτου, σε μια γιορτή ζωής. 

Από τα καθαρά έσοδα του αγώνα χρηματοδοτούνται κάθε χρόνο προγράμματα του Πανελλήνιου Συνδέσμου γυναικών με καρκίνο του μαστού «Άλμα Ζωής».

Για πρώτη φορά ο Γύρος της Αθήνας!

Φέτος για πρώτη χρονιά, το πλέον ιστορικό θεσμό των αθλητικών γεγονότων της πόλης, το οποίο από το 1982 αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της πρωτεύουσας, το  33ο γύρο της Αθήνας του ΟΠΑΝΔΑ,  γίνεται συμμαχία στην καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού και ενώθηκε με την Ελλάδα. το Cure® σε μια διαδρομή  10 χιλιομέτρων με χρονομέτρηση τσιπ.

 

 

Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε μια μεγάλη ομάδα από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία που θα συμμετάσχει στο 2ο χιλιόμετρο αναβάτη ή στις Αγώνες του Δρόμου των 5 & 10 χιλιομέτρων σε μια όμορφη διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας.

Οι αγώνες της  Ελλάδας για το Cure   πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά στο τελευταίο διάστημα και συμμετείχαν συνολικά σε 124 εργαζόμενους και εργαζόμενους. Φέτος αναμένουμε να κινητοποιήσουμε μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων και να ενωθούν όλοι μαζί για έναν κοινό στόχο.

Συμμετέχοντας στην ομάδα των Ελληνικών Ταχυδρομείων, τιμούμε τις γυναίκες, τους συναδέλφους μας, τους συγγενείς μας, τους φίλους μας, που αντιμετωπίζουν την ασθένεια ή έχουν χάσει τη μάχη από αυτήν, συμβάλλουμε στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γυναικών και συγκέντρωση οικονομικών πόρων για την υλοποίηση υποστηρικτικών προγραμμάτων και αποδεικνύουν πράξη την εταιρική κοινωνική ευθύνη, λαμβάνοντας ενεργό ρόλο και συμμετοχή στην παγκόσμια αλυσίδα κατά της καρκίνου του μαστού.

Περιμένετε τις συμμετοχές σας αργότερα μέχρι την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019!