ΠΑΣΚΕ ΣΕΤΕ

Ιανουάριος 2020
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Στον ελάχιστο χρόνο που βρίσκεται η νέα Διοίκηση στο τιμόνι της εταιρείας πρόλαβε να χάσει την αξιοπιστία της και να ξοδέψει την όποια περίοδο χάριτος θα είχε από εμάς εάν λειτουργούσε ορθολογικά.

Ο λόγος είναι η εσπευσμένη απόσπαση στις Ταχυμεταφορές από τα ΕΛΤΑ διανομέα και η ανάθεση σε αυτόν της σημαντικής Υποδιεύθυνσης Παραγωγικής Λειτουργίας ΚΤΕΠ Θεσσαλονίκης, η οποία καλυπτόταν την τελευταία διετία με αδιαμφισβήτητη επιτυχία από συνάδελφο Ταχυμεταφορίτη.

Η απόφαση αυτή βάζει μερικά πολύ σοβαρά ζητήματα για τη λειτουργία, τις προτεραιότητες και την αποτελεσματικότητα όσων τοποθετήθηκαν προσφάτως στις Ταχυμεταφορές από μια Κυβέρνηση που θεωρητικά πρεσβεύει την αριστεία και την αξιολόγηση.

Καταρχάς, για πρώτη φορά επανέρχεται στη θυγατρική υπάλληλος των ΕΛΤΑ ο οποίος είχε αποσπαστεί ξανά στο παρελθόν και στη συνέχεια επιστρέψει στη μητρική. Δεύτερον, ο συγκεκριμένος υπάλληλος στα πολλά χρόνια της παραμονής του στις Ταχυμεταφορές, ως προϊστάμενος του ΚΤΕΠ Διανομής Θεσσαλονίκης, το μόνο που επέδειξε ήταν επιεικώς στασιμότητα. Τρίτον, παρά τις προηγούμενες επιδόσεις του, την έλλειψη σχετικής εμπειρίας και την απουσία έστω κάποιων τυπικών προσόντων, επιλέχθηκε να αντικαταστήσει τον επικεφαλής μιας άκρως πετυχημένης ομάδας εργαζομένων των Ταχυμεταφορών που πέτυχε την τελευταία διετία αύξηση 80% στη διακίνηση αντικειμένων. Επιπλέον, η επιλογή αυτή κοστίζει περισσότερο μισθολογικά στις Ταχυμεταφορές.

Για εμάς, αυτό που θα έπρεπε να κάνει πρωτίστως η νέα σε θητεία αλλά παρωχημένη από ότι φαίνεται σε αντιλήψεις και πρακτικές Διοίκηση, θα ήταν να εξετάσει το πώς και το γιατί είχε μείνει στο παρελθόν ο συγκεκριμένος συνάδελφος από τα ΕΛΤΑ για τόσο μεγάλο διάστημα στην προηγούμενη θέση ευθύνης που κατείχε στις Ταχυμεταφορές, παρά την φτωχή προσφορά του. Στη συνέχεια να φροντίσει να μην επαναλάβει ανάλογα λάθη και να κάνει τις καλύτερες δυνατές επιλογές και όχι να τρέξει να τον επαναφέρει με απόσπαση και να τον αναβαθμίσει χωρίς κανένα επιχείρημα προκαλώντας γενική δυσφορία. Τέλος, για λόγους ηθικής και δεοντολογίας έπρεπε να αξιολογήσει αντικειμενικά και να αναγνωρίσει εμπράκτως όποιους συναδέλφους έχουν μοχθήσει και έχουν φέρει σημαντικά αποτελέσματα το προηγούμενο διάστημα.
Η παράταξή μας ανέμενε με υπομονή την ολοκλήρωση της τοποθέτησης νέας Διοίκησης και με προσδοκίες τα πρώτα δείγματα γραφής αυτής. Χαμένος χρόνος δυστυχώς. Τα γεγονότα είναι ξεκάθαρα και απογοητευτικά και δε χωρούν δικαιολογίες. Αυτό που συμβαίνει μπορεί να περιγραφεί καλύτερα με την παροιμία: «Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη άλλαξε, μήτε την κεφαλή του». Δεδομένης της πολιτικής κατάστασης και της Διοικητικής αλλαγής ο νοών νοείτω. Ας διαψευστούμε…

Η ΠΑΣΚΕ ΣΕΤΕ καταγγέλλει την απόφαση της Διοίκησης ως αναξιοκρατική, αντιεπιχειρηματική και αντισυναδελφική και στέκεται κάθετα απέναντι της, όπως θα σταθεί και σε κάθε άλλη ανάλογη απόφαση στο μέλλον από όπου και αν προέρχεται. Δηλώνουμε ότι θα παρακολουθούμε στενά τις επιπτώσεις της απόφασης αυτής και θα αποδώσουμε κατάλληλα και τις ανάλογες ευθύνες, υπηρετώντας όπως κάνουμε πάντα τα συμφέροντα των Ταχυμεταφορών και όλων των εργαζομένων σε αυτές, έξω από κομματικές και συνδικαλιστικές σκοπιμότητες.
ΠΑΣΚΕ ΣΕΤΕ
Facebook://ΠΑΣΚΕ Σωματείου εργαζομένων Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ Α.Ε.
Mail:paskesete@gmail.com