ΑΘΗΝΑ                                                                             2 Μαρτίου 2021

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

      Δυστυχώς οι εκλογές του Σωματείου Ταχυδρόμων Αθήνας & Ν. Αττικής
διεκόπησαν βιαίως μετά από απόφαση του Πρωτοδικείου. Συνάδελφος, μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου και υποψήφιος με την πρωτοεμφανιζόμενη παράταξη ΝΕΑ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ  ΤΑΧΥΔΡΟΜΩΝ, με την οποία και εξετέθη και υποψήφιος, κατέφυγε στις δικαστικές αίθουσες, θέτοντας θέμα εγκυρότητας της εκλογής της εφορευτικής επιτροπής. Το δικαστήριο δέχτηκε τα ασφαλιστικά μέτρα, ακύρωσε την εκλογή εφορευτικής επιτροπής και ως εκ τούτου η διαδικασία θεωρήθηκε άκυρη, με την αιτιολογία ότι δεν τηρήθηκαν οι τυπικοί χρόνοι ενημέρωσης και πρόσκλησης των εργαζομένων στις διαδικασίες της Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης και της εκλογής της εφορευτικής επιτροπής.
Σίγουρα κάθε δικαστική απόφαση είναι σεβαστή και δεν τίθεται υπό κρίση
.Εμείς δεν είμαστε νομικοί για να βγάζουμε γνωματεύσεις αλλά συνδικαλιστές και ο  ρόλος μα είναι η προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Τέτοιο δημοκρατικό δικαίωμα είναι και οι εκλογές οργάνων και μάλιστα κορυφαίο. Είναι η στιγμή που ο εργαζόμενος αποδίδει στους εκπροσώπους του αυτό που εκείνος θεωρεί ότι του αναλογεί. Επιβραβεύοντας ή καταψηφίζοντας τον για τα πεπραγμένα του, αλλά και ελπίζοντας σε ένα καλύτερο αύριο με την ψήφο του.         Αυτή την ύψιστη πράξη δημοκρατίας κάποιοι την μετέτρεψαν σε δικαστική διαμάχη.
Επισημάναμε και στην διαδικτυακή Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση ,αλλά και στα τελευταία Δ.Σ. του Σωματείου το δύσκολο του εγχειρήματος των εκλογών λόγω της πανδημίας και ως εκ τούτου της συνεργασίας όλων για την αντιμετώπιση των δυσκολιών. Μάλιστα έγινε σύσταση στους δικαστικούς αντιπροσώπους για την διασφάλιση τους έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος προσβολής τους.
Δυστυχώς όμως , ενώ όλοι φοβόντουσαν τον κορονοϊό (covid 19) ένας άλλος ιός χτύπησε το Σωματείο μας και το συνδικαλιστικό κίνημα. Ο ιός της διαμάχης και της διαίρεσης ανάμεσα στις φιλοκυβερνητικές παρατάξεις μας μόλυνε.
Οι συνδικαλιστικές διαφορές μεταφέρθηκαν στις αίθουσες των δικαστηρίων
,μόνο και μόνο για να ικανοποιηθούν σκοπιμότητες που στόχο δεν έχουν την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών αλλά την διεξαγωγή τους όποτε τους βολεύει .Μάλιστα προκειμένου να επιτύχουν τον σκοπό τους δεν διστάζουν να καλέσουν την αστυνομία,επικαλούμενοι την                                                                                   Συνδικαλισμός με εισαγγελικές εντολές,με όργανα της τάξεως και με δικαστήρια δεν είναι συνδικαλιστική υγεία και παραπέμπει σε άλλες εποχές καθεστωτικές και σίγουρα όχι δημοκρατικές. Αυτές οι ενέργειες μάλιστα εγκυμονούν και άλλους κινδύνους. Πλέον στον ορίζοντα υπάρχει και Διοικητικό Συμβούλιο με διορισμό από το πρωτοδικείο. Τι θα γίνει αν η δικαστική διαμάχη των φιλοκυβερνητικών παρατάξεων δεν λήξει στις 30 Ιουνίου, που λήγει η θητεία των οργάνων του Σωματείου; Μήπως αυτός είναι ο στόχος; Η μη ύπαρξη νέας εντολής για τα όργανα του Σωματείου, την ώρα που η διανομή φλέγεται ποιόν θα βαρύνει και    ποιόν θα βλάψει;

       Θα βαρύνει τους εμπνευστές την δικαστικής διελκυστίνδας ,αλλά θα βλάψει τους Ταχυδρόμους που ζητούν την ελπίδα ενός καλύτερου αύριο. Η << φάμπρικα>> των δικαστηρίων εξυπηρετεί μόνο αυτούς που δεν θέλουν ένα ισχυρό Σωματείο.

Τους καλούμε όλους να σταματήσει αυτή η κατρακύλα και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων .Διαπαραταξιακή συνεννόηση για την διενέργεια εκλογών με αδιάβλητες διαδικασίες και συστοίχηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της διανομής.
Οι αγώνες δίνονται στους δρόμους και όχι στα δικαστήρια.
Οι διαδικασίες περιφρουρούνται από τους εργαζομένους και όχι από την αστυνομία.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων βγαίνουν από τις κάλπες και όχι από τους δικαστές.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ
ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΧΟΝΟΙΑΣ.