<<Σε γνωρίζω από την κόψη του σπαθιού την τρομερή,
σε γνωρίζω από την όψη που με βία μετράει τη γη.

Απ’ τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά,
και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

1821-2021 .25η Μαρτίου.200 Χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως που γέννησε την σύγχρονη Ελλάδα.>>

Κάθε προσπάθεια αποτίμησης του γεγονότος φαντάζει φτωχή και μικρή μπροστά στο τεράστιο αυτό γεγονός.Λίγοι φτωχοί και καταδυναστευμένοι άνθρωποι,ένας λαός με κοινή γλώσσα και θρησκεία σήκωσαν το σκυμμένο τους κεφάλι.Την ημέρα που η θρησκεία τους γιορτάζει τον ευαγγελισμό της Θεοτόκου .Η  25η Μαρτίου ,η μέρα που γιορτάζουμε,ότι ο Γαβριήλ, άγγελος κυρίου έγινε κομιστής της είδησης της σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους ,επελέγη ως μέρα μιας νέας ιερής είδησης .Της είδησης της σωτηρίας ενός γένους,του Ελληνικού γένους.Μόνο που κομιστής έγινε ο ίδιος ο Ελληνικός λαός και οι ήρωές του.Διπλή γιορτή για τους Έλληνες.Η είδηση του ερχομού του Σωτήρος Υιού του θεού και η  είδηση του ερχομού της ελευθερίας του Ελληνικού Έθνους.

Και το μήνυμα επιδόθηκε με επιτυχία σε όλα τα μήκη και πλάτη της οικουμένης.Όλοι οι λαοί έμαθαν για την απόφαση των Ελλήνων .

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ!

Η απόφαση του Ελληνικούς Έθνους να πάρει την θέση του ανάμεσα στους λαούς της γης ήταν παρμένη και είχε αντίτιμο το αίμα των ίδιων των Ελλήνων. Και προσέτρεξαν πολλοί για να ενισχύσουν τους Έλληνες ,ξέροντας πως αυτοί οι Έλληνες τους βοήθησαν πρώτοι.Με τα φώτα και την παιδεία τους.Τα ιδανικά των αρχαίων Ελλήνων που γέννησαν τον πολιτισμό,την δημοκρατία,τον σεβασμό στον άνθρωπο και την ελευθερία του!

Αυτή η ελευθερία λοιπόν ήρθε ,με ποτάμια αίμα.Και γεννήθηκε το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ,το σύγχρονο Ελληνικό κράτος.Και αποδείχτηκε ότι όταν ο λαός θέλει μπορεί τα πάντα.Αρκεί να υπάρχει πίστη για την νίκη και ψυχή για να το στηρίξει!

Βέβαια όλο αυτό το θαύμα των Ελλήνων κινδύνεψε…..

<<Η Διχόνοια που βαστάει ένα σκήπτρο η δολερή
καθενός χαμογελάει, “πάρ’ το”, λέγοντας, “και συ”.

Κειο το σκήπτρο που σας δείχνει έχει αλήθεια ωραία θωριά·
μην το πιάστε, γιατί ρίχνει εισέ δάκρυα θλιβερά.>>

Γράφει ο Εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός στον Εθνικό μας Ύμνο. Δυστυχώς η διαίρεση των Ελλήνων υποβόσκει σε κάθε προσπάθεια και είναι και αυτό που πρέπει να πολεμήσουμε. Όλοι μαζί μπορούμε να σηκώσουμε κάθε βάρος που μας πλακώνει,με την διχόνοια ,ας περιμένουμε μόνο την μοιραία ήττα.

Ας γιορτάσουμε λοιπόν αυτή την ιερή μέρα , όλοι μαζί σαν  Έλληνες σκεπτόμενοι ότι ο Αρχιστράτηγος Θεόδωρος Κολοκοτρώνης έδειχνε μπροστά,στον ορίζοντα που δεν έχει τέλος.Έχει μόνο μάχες που σαν έθνος πρέπει να κερδίζουμε.Και τον ορίζοντα αυτόν τον έδειχνε σε όλους τους ΕΛΛΗΝΕΣ.

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ!